29 Haziran 2015 Pazartesi

OPENCART

OPENCART NEDİR?

Bir ücretsiz, açık kaynak kodlu eticaret yazılımı olan opencart, eticaret sitelerinde en çok kullanılan yazılımdır. Açık kaynak kodun anlamı, geliştirilmeye müsait olması anlamındadır, yoksa sitenizin kodlarıın açık olması anlamını taşımaz.
Bir eticaret sitesi yapmaya karar verdiğinizde öncelikle domain dediğimiz bir alan adına sahip olmanız gerekir. Bu alan adını aldıktan sonra, sitenizin yazılımını içinde barındıracağınız bir hosting seçmeniz gerekir. Bu hostinge kuracağınız eticaret yazılımı ile ürünleri listelediğiniz, satış yapıp raporlamalar alabileceksiniz. Tabiri caiz ise domain, dükkanınızın tabelası, hosting ise kiraladığınız içi boş dükkan ve eticaret yazılımı ise dükkanın içinde yaptığınız dekorasyon, koyduğunuz ürünler, ödeme almak için koyduğunuz kasa ve diğer tefrişattır.
İşte bu en önemli unsur olan ve müşteriye ürünü sunup satış yapacağımız ve müşteriyi etkilemeye çalışcağımız unsur olan eticaret sitesinin yazılımı da önemlidir. Ülkemizde ideasoft, bilginet, ticimax, kobimaster, shophp, imağaza, platinmarket, projesoft vb. birçok ücretli yazılım bulunmakta. Bu yazılımlar gerek kurulum gerekse yıllık masrafları nedeniyle genellikle başlangıç aşamasındaki etiaret girişimleri için fazla olduğu için ücretsiz eticaret sitesi yazılımları yani e-ticaret scripleri seçilmekte.
Bu ücretsiz scripler arasında opencart, oscommerce, magento, prestashop vb. birçok seçeneği bulmak mümkün. Ama opencart gerek kullanım kolaylığı, bol tema ve modül çeşitliliği, kolay entegrasyonu, ücretsiz ödeme ve kargo modülleri, google dostu olması ve geliştirilebilir altyapısı ile öne çıkmakta.
Opencart kurulum, modüller ve yapılandırma için Türkçe forumlarda yüzlerce döküman ve anlatım videosu bulmanız mümkün.
OpenCart sistem / sunucu gerekliliklerinden bahsedelim ;


– 1 Adet MySql veri tabanı
– PHP destekli bir hosting
– Apache ya da Windows ISS
– Fsock


0 yorum :

Yorum Gönder