17 Nisan 2015 Cuma

HTML Site Nedir?

HTML SİTE NEDİR?

HTML, web sitesini oluşturmak için geliştirilen bir kodlama dilidir. İngilizce olarak açılımı Hyper Text Markup Language, türkçede ise anlamı Zengin Metin İşaret Dili olarak anlam kazanmıştır. HTML eskiden günümüze gelişerek gittikçe yaygınlaşan ve günümüzde popüler olan bir kodlama dilidir. HTML ile eskide popüler olan flash siteler, günümüzde kendini yitirmiştir. HTML’in sürümlerini aşağıda paylaşacağım.Bütün kodlama dilleri w3schools tarafından hazırlanmıştır. HTML kalıpları çoğunlukla ‘etiket’ adı verilen başlıklardan oluşur. Haydi gelin sizinle bir örnek yapalım ;



<html>
  <head>
    <title>isatezcan.com</title>
 
  </head>
  <body>
    <p style="font-size:10px"><a href="http://isatezcan.com">Kişisel eğlence blogu !</a>
    </p>
  </body>
</html>




Açıklaması :

<html></html> – Bu kod html’in başlangıç kodudur.Mutlaka eklenmesi gereken zorunlu bir etikettir.  (Eğer bir etiket ekliyorsak bu etiketi mutlaka kapamamız gerekir. (</html>) )

<head></head> – Bu kod sayfamız hakkında bilgilerin bulunduğu bir etikettir.Mutlaka konulmalıdır.
<title></title> – Bu kod tarayıcımızın üst yani sekme kısmında bulunan yazı kısmıdır.
<p>isatezcan.com</p> – Bu kod html’de paragraf oluşturmamıza yarar.İçindeki style kodu ile bu paragrafa fontun biçim özelliklerini değiştirebiliriz.

<a></a> – Bu kod örnek verirsek Google ismini google.com.tr adresine göndermemize yarar. Yani <a> etiketi ile bir yazıyı link haline dönüştürebiliriz.




0 yorum :

Yorum Gönder