19 Nisan 2015 Pazar

Wordpress

 WordPress


Önceleri blog siteler için kullanılsa da WordPress daha sonra tüm web sistemleri için kullanılır hale geldi. E-ticaret sistemlerinden tutun, haber yayın sitelerine, rezervasyon sistemlerinden tutun daha çok fazla sayılabilecek yapılar için WordPress kullanılır hale gelmiştir.
WordPress’in yapısı aslında çok basittir. Son eklenen yazıların özeti blog halinde anasayfada yani açılış sayfasında listelenir. Buradaki detay linklerine tıklayarak yazıların ayrıntı bölümlerine ulaşabilirsiniz. Aslında WordPress’te iki düzenlenebilir içerik bulunur. Birisi “Yazılar” diğeri ise “Sayfalar” adıyla anılırlar. Sayfalar wordpress sitede sabit, devamlı şekilde durağan biçimde depolanacak olan içeriklerin bulunduğu yapılardır. Örneğin bir sitede “iletişim”, “hakkımızda” gibi yapılar “Sayfa” olarak düzenlenirler. Yazılar ise devamlı güncellenebilecek, kategoriler halinde oluşturulup listelenecek olan yapılara verilen isimdir. Örneğin bir haber sitesinde hergün yayınlanan yeni bilgilerin yer aldığı haber metinleri “Yazılar” bölümünden oluşturulurlar.

WordPress birçok platform için kullanılabilir. WordPress ‘in en güçlü yanı Google tarafından oldukça sevilen bir yapıya sahip olmasıdır. Yani eklediğiniz yazılar çabuk indexlenir, hedef kitlenize bu şekilde daha çabuk ulaşabilirsiniz. Kişisel sitelerde çok fazla web sayfası bulunmadığı için WordPress’ e ihtiyacınız olmayabilir, ancak bir haber sitesi, bir makale sitesi oluşturuyorsanız, WordPress sizin için bir nimettir. Çünkü WordPress’te bir yazı ekleme, düzenleme, resim ekleme gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.



0 yorum :

Yorum Gönder